RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sinoć sevdah,večeras “Crvena jabuka”

«Vesna Hadžić i prijatelji», naziv je koncerta sevdaha koji je, u prepunoj sali Doma kultrure, u okviru manifestacije «U susret proljeću» održan sinoć u Brčkom.

«Koncert sevdaha bio je dobra prilika da publici priredimo uživanje u ovoj bosanskoj ljubavnoj pjesmi, ali i predstavimo rad našeg društva, te mladu brčansku nadu, trinaestogodišnjeg Alena Hadžića», istakao je, u ime glavnog organizatora, Gradskog kulturno-umjetničkog društva Brčko, predsjednik Eme Dželilović.

Glavni gost koncerta, takođe Brčanka Vesna Hadžić, svojim interpretacijama je oduševila sve prisutne, koji su njen nastup popratili gromoglasnim aplauzima.

Inače, manifestacija «Savski cvijet» biće nastavljena večeras velikim koncertom Crvene Jabuke od 21 sat na stadionu malizh sportova «Blatuša».

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.