RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Sjajne predstave obilježile treći vikend 8. Dana hrvatskog kazališta u BiH

Ovogodišnji Dani hrvatskog kazališta nastavljeni su predstavom Sinjskog pučkog kazališta “Nedostajem sama sebi”. Predstava je odigrana u značajno popunjenoj Kazališnoj dvorani Vitez, a glumački ansambl u sastavu Antea Kanaet, Marija Mandac, Leo Marinović, Mia Bilandžić, Luka Ugrin i Matej Bilandžić pobrao je simpatije i pljesak publike.

Edukativne drame “Nedostajem sama sebi”, autora Đurđe Horvat i Željka Viculina, rađena je u produkciji Sinjskog pučkog kazališta, a u suradnji s Ravnateljstvom policije PU splitsko-dalmatinske, SD Županije na programu borbe protiv ovisnosti.

Ovo je sedma godina da je predstava ‘Nedostajem sama sebi’ na repertoaru Sinjskog pučkog kazališta, a aktualizira pitanje problema ovisnosti i borbe protiv ovisnosti.

“Ponovno smo guštali u Vitezu. Hvala domaćinima i divnoj publici na još jednom sjajnom prijemu. Vjerujemo da smo opravdali očekivanja publike, o čemu svjedoči i pljesak kojim su nagradili naše mlade glumce”, poručio je nakon odigrane predstave voditelj Sinjskog pučkog kazališta, Željko Viculin.

Predstava “Đe ti je pita?” rađena u koprodukciji GKM-a Vitez i Hrvatskog teatra Munchen iz Njemačke oduševila je publiku u Vitezu, koja je za ovu predstavu napunila Kazališnu dvoranu u Vitezu.

Marin Bikić je još jednom maestralnom igrom oduševio publiku, a dvoranom se kroz sat vremena koliko je trajala predstava prolamao smijeh i pljesak zadovoljne publike, koja je na koncu oduševljeno gromoglasnim pljeskom pozdravila glavnog protagonista ove iznimne monokomedije.

Osmi Dani hrvatskog kazališta započeli su početkom svibnja predstavom “Taximetar”, a potrajat će do 18. lipnja ove godine. U programu će ukupno biti odigrano 12 predstava, a bit će upriličen i velik broj kazališnih radionica, edukacija i panela. Organizatori su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter” iz Viteza.

Pokrovitelji ovogodišnjih Dana hrvatskog kazališta u BiH su Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa KSB, Federalno ministarstvo kulture i športa te Općina Vitez.

(vecernji.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.