RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Snimaju se četiri filma o legendarnim Bitlsima

Stižu četiri biografska filma o legendarnim Bitlsima. Naime, Džon, Pol, Džordž i Ringo dobit će zasebne filmove koji će biti objavljeni iste godine.

Redatelj Sam Mendez planira snimiti četiri odvojena filma, po jedan iz perspektive svakog člana legendarne četvorke. Oni će se susresti kako bi ispričali zadivljujuću priču o najvećem bendu u povijesti, kako stoji u priopćenju javnosti.

Riječ je o vrlo ambicioznom projektu jer je premijera sva četiri filma zakazana za istu godinu – po svemu sudeći 2027. će u povijesti kino dvorana ostati zapamćena kao Godina Bitlsa.

Iza ovog projekta stoji studio Sony Pictures Entertainment, koji će financirati i distribuirati sva četiri filma, piše Žurnal.  Pojedinosti o planovima izdavanja bit će objavljene kasnije, no u najavi je naznačeno kako će strategija biti “inovativna i revolucionarna”.

Bend je kroz povijest bio tema različitih dokumentaraca, no ovo je prva prilika da ćemo njihovu priču vidjeti u formi igranog filma.

“Počašćen sam što pričam priču o najvećoj rok grupi svih vremena i uzbuđen što mogu izazvati značenje pojam o tome što to čini odlazak u kino”, kazao je Mendez.

A sjajna je informacija kako ga u ovom projektu podržavaju i živući članovi benda, Ringo Star i Pol Mekartni, što nam daje naznaku kako će planirani filmovi uspješno zaviriti iza kulisa jednog od najpopularnijih bendova svih vremena.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.