RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKulturaMagazin

Становници “Ш” насеља даривали 19 доза крви

По 14. пут руководство мјесне заједнице «Ш» насеље данас је  у сарадњи са службом за трансфузију брчанског Здравственог центра, организовало акцију добровољног даривања крви.

Међу становницима ове мјесне заједнице који су активни даваоци  крви  најпознатија  је  породица  Девић чији су чланови  до сада дали крв преко 300 пута.

У просторијама мјесне зајендице затекли смо Слађана који је  до данас најдрагоцјенију течност дао преко 100 пута.

« Добровољно давалаштво крви у нашој породици је постало питање хуманости. Мој отац и брат су такође дали крв преко 100 пута, а  колони даваоца крви прикључили су се и моји синови. На даривање крви смо се одлучили због осјећаја да требамо помоћи угроженима» рекао је Слађан који је први данас дао крв.

Њему се у овој хуманој акцији придружила и Милка Николић   која очигледно нема никакв страх какав бисмо очекивали од припадница љепшег пола.

« До сада сам крва дала преко 30 пута, а ово ми је мислим трећи пут да сам се придружила комшијама из овог насеља. Иначе ја сам спремна да дам крв кад год ме позову из болнице да је некоме крв потребна» каже нам госпођа Милка.

Највећи кривац што се ова акција по 14. пут организује у овој градској мјесној заједници је њен предјседник Жика Новаковић, који није крио радост због очигледног успјеха ове хумане акције.

«Колико ја знам само двије мјесне заједнице, ми и Горњи Рахић редовно дају крв.Данас смо за два сата колико акција  траје прикупили  19 доза крви, што свакако радује. Будући д ане постоји Друштво доброволјних даваоца крви у Брчком ми смо вјерујем помогли нашој Служби за трансфузију да обнови залихе крви» рекао нам је Новаковић.

Као и увјек у оваквим и сличним приликама на терену је и прим др Азрија Пашалић, шефица брчанске Трансфузије која са својим тимом омогућава да све и у медицинском погледу протекне у најбољем реду.

Ekipa transfuzije na terenu

«Ову акцију смо одавно планирали, али су се тек данас стекли услови за њену реализацију. Ова акција за нашу трансфузију значи велику помоћ будући да ми у брчанској Болници због лијечења разних обољења имамо велике потребе за најдрагоцјенијом течности» истакла је др Пашалић.

Управо како су и научили ови хумани и добри становници «Ш» насеља и данашњу акцију су завршили скромном закуском која је обезбјеђена уз подршку неколицине привредника.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.