RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sureti pozorišta/ kazališta u Brčkom završen predstavom „Mali mi je ovaj grob“, večeras proglašenje pobjednika

Takmičarski dio Regionalnih 31. Susreti pozorišta/ kazališta u Brčkom završen je sinoć umjetnički propitkujućom predstavom „Mali mi je ovaj grob“, za koju je na tekst Biljane Srbljanović režiju uradio Dino Mustafić. Predstava je koprodukcijski projekt: Hartefakt fond, Kamerni teatar 55 i Testament films MESS, a sjanu glumačku igru pružili su: Milan Marić, Svetozar Cvetković, Marko Janketić, Ermin Bravo i drugi. Predstava se realizuje u saradnji sa GDK „Gavella“ u Zagrebu. U pratećem programu održan je je Susret (i) sa Enisom Bešlagićem, čiju je publiakciju predstavio Srđan Vukadinović, a moderatorica Danijela Regoje.

Danas u 11.00 u Domu kulture Jakov Amidžić direktor Festivala pozorišta/ kazališta u Brčkom će putem press- konferencije obavijestiti javnost o nagradama Stručnog i Žirija publike na ovogodišnjim Suretima.

U Domu kulture s početkom u 19.30 biće izvedena Baletska predstava „Mare Nostrum“, Narodno pozorište Sarajevo, a nakon toga s početkom u 20.30 je dodjela nagrada.

281114 portal beslagic enis 4 281114 portal mali mi je ovaj grob 2 281114 portal okrugli mali mi je ovaj grob 3

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.