RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Susret sa Mirjanom Đapo“ ispunio ULJUB Brčko do posljednjeg mjesta

„Suret sa Mirjanom Đapo“, kniiževnicom i profesoricom, održan je sinoć u prepunom prostoru Udruženja ljubitelja umjetnosti ULJUB Brčko. Na ovaj način ULJUB Brčko nastavlja uspješan serijal predstavljanja uspješnih umjetnika iz Brčkog i drugih sredina. Mirjana Đapo se predstavila sa svojim nagrađivanim radovima i knjigama:“U bunilu“, Tumaranje po egu“, „Klupa za tihu raju“ i romanom „Elysion“.
Bogat književni opus Mirjane Đapo, nagrađivane književnice, članice Uljub Brčko, Književnog kluba Brčko Distrikt i Udruženja Književnika Srbije, te jedne od najaktivnih književnica u Regionu, u potpunosti je osvojio pažnju prisutnih ljubitelja lijepe pisane riječi.
Moderator ove književne večeri je bio Suvad Alagić, a stihove Mirjane Đapo, uz gitarsku pratnju, govorile su učenice brčanske Gimnazije „Vaso Pelagić“: Marija Đureiu, Đurđica Đurđić i Jelena Jovanović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.