RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sutra u Brčkom predstava “Crno Bijelo”stand-up show komedija

Crveni križ/krst Brčko distrikta BiH po drugi put organizira manifestaciju humanitarnog karaktera radi se o stand up predstavi , komediji s nogu , ljudi koji su prvi put uspjeli zabavljali Brčko distrikt , vjerojatno će to napraviti i ovaj put, kazao je Denis Šehanović tajnik Crvenog križa Brčko distrikta BiH.

Šehanović kaže da je vrlo bitno istaći da je ovo turneja komedije

„CRNO BIJELO, STAND-UP SHOW, bay Peđa Bajović, po gradovima BiH koja se završava u Brčkom i jedino u Brčkom ona ima humanitarni karakter. Sav prihod od prodanih ulaznica kojih ima oko 400 ide za nabavu užina za djecu u osnovnim i srednjim školama Brčko distrikta.

Crveni križ ima program kojim se svake godine osigura određeni broj užina , a ovo će samo dopuniti taj program.Ovim prihodom koji se planira utrošiti u te svrhe , napominje Šehanović, Crveni križ svoje aktivnosti u socijalno humanitarnom programu u ovoj godini prvenstveno usmjerava ka djeci.

Predstava CRNO BIJELO, STAND-UP SHOW bit će održana sutra , 26. veljače u Domu kulture Brčko s početkom u 19 sati. Karte za predstavu se mogu kupiti na nakoliko lokacija u gradu , u Crvenom križu Brčko distrikta , kafe Boa, a na dan predstave karte se mogu kupiti u Domu kulture , cijena jedne karte je 5 KM , istakao je Šehanović.

Glavni pokrovitelj manifestacije je kompanija Gorenje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.