RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Svečani koncert u čast 121. godišnjice i Dana BZK ‘Preporod’ večeras u Sarajevu

Svečani koncert u čast 121. godišnjice i Dana Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” bit će održan večeras u Domu Oružanih snaga BiH.

Na koncertu će biti izvedena umjetnička muzika bosanskohercegovačkih kompozitora u izvedbi sjajnih mladih muzičara. Među izvođačima su sopranistica Hana Salihović, mezzosopranistica Amila Ravkić, violinistica Jasmina Kasumović, te pijanistica Darija Kadrić i pijanist Bakir Samardžić.

Visoki pokrovitelj ovog događaja je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić.

Ulaz na koncert je slobodan, saopćio je organizator.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.