RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Свечано прослављена школска слава Свети Сава

Поводом Светог Саве, првог српског просвјетитеља руководство СПКД «Просвјета» за допринос у досадашњем раду истакнутим члановима овог културно-просвјетног друштва уручило је двије Светосавске повеље и једну захвалницу.

Светосавске повеље су уручене Слободану Радовићу дугогодишњем руководиоцу «Просвјетиног» фолклорног ансамбла и посмртно, проф. Жарку Мијовићу некадашњем предсједнику СПКД «Просвјете».

Повељу је у име породице Мијовић примила кћерка пок. професора Мијовића Александра Обрадовић. Захвалница за предани рад уручена је и Цвији Живак, техничком секретару друштва.

Подпредсједник СПКД «Просвјете» Предраг Љубојевић подсјетио је да Повеље представљају скромно признање за допринос који су раду и развоју «Просвјете» дали покојни проф.Жарко Мијовић и Бобан Радовић.

«Ове награде показују да нисмо заборавили њихов ангажман у Просвјети и да цијенимо њихов уложени напор у очувању српског културног насљеђа» рекао је Љубојевић.

Поводом Светог Саве литургије и пригодан културно забавни програм су одржани у свим храмовима Српске православне цркве. У Црквеном дому катедралноог храма Успенија Пресвете Богородице након пригодног културно-забавног програма у коме су учествовали бројни ученици основних школа из Брчког, кум данашње славе проф.др Милан Томић и др Анђа Николић, шеф Одјељења за здравство у брчанској Влади уручили су око 100 пакета најмлађим учесницима данашње прославе Светог Саве.

djecica posmatraju program kzp djece svestenici na priredbi

Пакетићи су најмлађим дијељени у црквама у Брезовом Пољу, Доњем Брезику , Грчици, Грбавици, Поточарима.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.