RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Светосавска академија у недељу

У  част највећеg српскog  просветитељa и светитељa Светog  Савe  у недељу 24. jануара  биће  одржана Светосавска академија у Дому културе у Брчком са почетком у 19 часова.

Бесједник на Светосавској академији биће позната књижевница Љиљана Хабјановић -Ђуровић, а у програму ће  учествовати и хор свештеника Епархије Зворничко- тузланске, затим пјевачка група „Вијенац“ из Брчког, дјечији хор „Свети Ђорђе“ из Бијељине и рецитатори из Брчког.

Ђакон Кристијан Ђокић, координатор Светосавске омладинске заједнице  је, у име организатора, позвао грађане да дођу и својим присуством увеличају овај догађај у част Светог Саве.

„Конферанса Светосавске академије носи поруку блажено –почившег патријарха Павла а то је – Будимо људи –  и сав програм биће посвећен томе да будемо људи нашега патријарха“, каже Ђакон Ђокић.

PLAKAT

Организатор овогодишње Светосавске академије је Светосавска омладинска заједница Епархије  Зворничко- тузланске из Брчког у сарадњи са Српском православном црквом  у Брчком.

Иначе, Светосавска омладинска заједница из Брчког слави Светог Саву као своју Крсну  Славу и она ће бити прослављена на Савиндан 27. јануара, а као круна обиљежавања празника Светог Саве у Брчком биће Светосавски бал који ће се ове године одржати шестог фебруара.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.