RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Teatar “Exit” Zagreb u Brčkom odigrao odličnu predstavu “Njuške”

Teatar „Exit“ Zagreb sinoć je u popunejnom Domu kulture Brčko izveo odličnu predstavu „Njuške“ koja se igra u sklopu vladine manifestacije kulture „Proljeće u gradu Brčko 2016.“

Imamo 15 različitih vrsta pasa u predstavi koji govore o sebi samima, svojim životima, ali zapravo to su priče i o ljudima. Na taj način, zapravo, progovaramo o univerzalnim ljudskim situacijama i psećim, naravno, jer pas je kao najbolji prijatelj čovjekov i kroz njegove oči se zrcali ljudski život, kazao je reditelj predstave „Njuške“ Matko Raguž.

Svako od nas igra više psećih vrsta, dakle ja igram džek rasela, bigla, zlatnu retrivericu, engleskog hrta i ono na čemu smo se trudili raditi je to preklapanje ljudskog i psećeg, odnosno životinjskog u taj neki moment u kojem se to posloži u nekakvim ljudima koji su susjedstvu blizu, koje znamo, poznajemo, kazao je glumac Filip Križan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.