RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Tri dramska naslova na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo

Predstava ”Sve se nekako preživi, osim smrti” u režiji Dine Mustafića, rađena po tekstu Ljubice Ostojić bit će izvedena u ponedjeljak, 19. februara u 19:30 sati, u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS).

U predstavi ”Sve se nekako preživi, osim smrti” igraju: Ejla Bavčić-Tarakčija, Izudin Bajrović, Kaća Dorić, Aleksandar Seksan, Vedran Đekić, Emina Muftić, Amila Terzimehić i Dina Mušanović. Muzičar je Toni Toplan, plesači Hariz Šabanović i Jasenko Matković, a u predstavi učestvuju i članovi hora Opere NPS.

Dramaturgiju je potpisala Ljubica Ostojić, scenografkinja je Mirna Ler, kostimografkinja Lejla Hodžić, kompozitor Damir Imamović.

U srijedu, 21. februara u 19:30 sati na repertoaru Narodnog pozorišta naći će se komedija „O medvjedima i ljudima“ autora i režisera Saše Anočića.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, Adnan Cico i Mirza Balić.

Dramaturginja je Džejna Hodžić, scenograf Josip Lovrenović, kostimografkinja Lejla Hodžić, te autori muzike Matija Antolić i Saša Anočić.

U četvrtak, 22. februara sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava „Ivanov“ rađena po tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Paola Magellija.

U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Amra Kapidžić, Zijah Sokolović, Ermin Sijamija, Ejla Bačić, Maja Izetbegović, Ermin Bravo, Merima Lepić Redžepović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Mediha Musliović, Dino Bajrović i Mak Čengić.

Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Željka Udovičić Pleština, scenografiju su radili Paolo Magelli i Lejla Hodžić, kostimografkinja je Lejla Hodžić, scenski pokret potpisuje Paolo Magelli, autori muzike su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević, saopćeno je iz NPS.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.