RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

ТРУБА ПОСАВИНУ ПРОБУДИЛА

Труба Дејана Јевђића и његових момака,по оцјени посјетилаца, побједника претходна два Сабора у Гучи, као и прошле годинеу, 4.и 5. августа разгалила је срца љубитеља звука трубе у Посавини, тачније у Брчком, који по 12.пут,захваљујући Слободану Алексићу, власнику етно-ресторана „Колубара“ имају прилике да у Посавини чују драгачевску химну „Са овчара и Каблара“.

Отварајући 12. брчанску „Гучу“ предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ, Ђорђа Којић је, у пратњи градоначелника др Анте Домића, изјавио да ће локална власт и даље подржавати овакве и сличне манифестације гдје се народ окупља уз добру музику и добру храну.

„Локална власт препознала је у овоме ентузијазам једне групе људи да бар дио духа свјетски познатог бренда, пренесу и у Брчком. У име локалне власти обећавам да ћемо и убудуће још снажније подржавати ову манифестацију“ рекао је предсједник Којић, отврајући, уз пуцње из трешњевог топа, овогодишњу „Гучу у Брчком“.

Ни темепература од 32 степене целзијуса у хладу није омела бројне љубитеље „зова драгачевске трубе“ да дођу у Грчицу, брчанско насеље и поједу порцију свадбарског купуса, са којим је Слободан Алексић прије неколико година побједио у Драгачеву.

Замјеница предсједника лучанске општине др Зорица Ковачевић, у име домаћина Сабора трубе у Гучи, захвалила се Брчацима на промоцији овог , како је рекла „најбољег музичког бренда Србије“ .

„Поштовани Брчаци, знам да велики број ваших суграђана сваке године посјете Гучу. Ја вас позивам да и овога пута дођете на 54. саборавање и да нам се придружите наредних пет дана“ изјавила је др Ковачевић, истовремено се захваливши на гостопримству које су јој у Брчком поред Слободана Алексића пружили градоначелник др Анто Домић и Ђорђа Којић, предсједник брчанске Скупштине.

Овогодишња „Гуча у Брчком“ дио је манифестације „Савски цвијет“ коју од 1. до 31. августа ове године орагнизује Влада Брчко дистрикта БиХ.

050814 1

050814 2

050814 3

050814 4

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.