RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U brčanskom Domu kulture u nedjelju premijera predstave “Priča o putovanju i odrastanju“

U sklopu Programa obilježavanja 22. godine Brčko distrikta, a povodom Svjetskog dana teatra za djecu i mlade, sutra će u brčanskom Domu kulture biti izvedena predstava pod nazivom “Priča o putovanju i odrastanju” koju su pripremili polaznici Dramskog studija iz Brčkog.

„Predstava govori o prilagođavanju djece selidbama, novim sredinama i velikim životnim promjenama koje sa sobom sve te selidbe nose, a s obzirom da smo u predstavu unijeli i neka svoja lična iskustva ona je za nas posebno emotivna i mislim da će svi oni koji dođu da pogledaju predstavu istinski uživati u njoj“, istakla je Sandra Ikanović Jovičić, rediteljica predstave.

Dvanaestogodišnja Bojana Đurđević je jedna od članica pozorišnog ansambla koji je po njenim riječima na pripremi ove predstave vrlo ozbiljno radio punih pet mjeseci.

“Predstava tematizira priču kako se djeca prilagođavaju nekim novim sredinama, promjenama u životi i upoznavanju novih ljudi te kako se oni nose sa svim tim promjenama“, naglasila je Bojana koja je pozvala sve svoje sugrađane da dođu i pogledaju predstavu.

Uloge u predstavi tumače: Aleksa Vranjković, Andrijana Gajić, Bojana Đurđević, Emilija Ristić, Elena Vranjković, Gordana Đurđević, Leon Pavlović, Nikolina Mihajlović i Sara Andrić. Predstava je nastala u saradnji s Omladinskom organizacijom Mali princ, koja već nekoliko godina radi na edukativnim projektima za djecu i mlade.

“Ova predstava iako jeste primarno namijenjena djeci i mladima jer je izvode njihovi vršnjaci, obrađuje jednu univerzalnu temu i mislim da svi istinski mogu uživati i prepoznati se u njoj jer smo svi mi generacija koja se u  proteklim godinama selila i svi imamo nekog ko se negdje preselio”, dodala je rediteljica Sandra Ikanović Jovičić .

Premijera predstave “Priča o putovanju i odrastanju” će biti u nedjelju 20. marta u brčanskom Domu kulture sa početkom u 19 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.