RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

У Брчком одржана премијера филма “Чудотворац тумански”

У организацији Црквене општине Брчко и под покровитељством предсједника Скупштине Брчко Дистрикта БиХ господина Синише Милића, у препуној сали Дома културе у Брчком, 02.новембра, одржана је премијера филма за Републику Српску и БиХ “Чудотворац тумански” редитељке Бојане Крстић.

Филм садржи три истините приче о чудима Светог Зосиме, која је тај светитељ пројавио у новије доба, а које је сакупио отац Димитрије, игуман манастира Тумане, у књизи “манастир Тумане чудо љубави Божије”.

“Велики је благослов да се такве ствари екранизују и да се и на овај начин прослављају и свједоче чуда светитеља која се дешавају”- истакао је протојереј-ставрофор господин Жељко Матић.

Редитељка је у своме обраћању брчанској публици пренијела поздраве цијеле филмске и глумачке екипе, рекла је да је филм настао из љубави према Богу и светитељима, али и жеље да се направи остварење које ће да говори о духовним темама, јер је таквих мало. Бојана Крстић, редитељка филма, се захвалила брчанској публици на огромном интересовању за филм, захвалила се ЦО Брчко и Предсједнику Скупштине Брчко Дистрикта БиХ на покровитељству, а велико хвала је истакла господину Мирославу Ковачевићу, без чијег труда и велике енергије не би било премијерне пројекције у Брчком.

Пројекција филма је била хуманитарног карактера. Брчаци су још једном показали своју хуманост и велико срце, на пројекцији је прикупљено 5.085КМ. Сав добротворни приход је упућен Задужбини за Косово и Метохију, Рашко-призренској организацији, народној кухињи Мајка девет Југовића.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.