RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKulturaSport

У Брчком промовисан филм “Иванова Игра – Иван Гудељ”

У Дому културе у Брчком синоћ је одржана БХ премијера филма “Иванова игра – Иван Гудељ”, биографски филм о драматичном животу фудбалера сплитског “Хајдука” Ивана Гудеља. Прича о вансеријском играчу који је преко ноћи изгубио све, али који се успио издићи изнад тешке болести и невоља које су га снашле те преокренути резултат у наизглед изгубљеној животној утакмици. Најбољи млади играч Европе 1979. године, најмлађи капитен репрезентације Југославије, један од идеалних 11 Свјетског првенства у Шпанији 1982. године, изненада је заражен вирусом хепатитис Б.

Сценариста и режисер овог филма је Томислав Жаја, а Осим Ивана Гудеља, у филму учествују бројна позната имена из свијета фудбала: Звонимир Бобан, Предраг Мијатовић, Ивица Шурјак, Златко Вујовић, Блаж Слишковић, Вилсон Џони, Иван Буљан, Зоран Вулић, Драго Ћелић, Марко Млинарић, Владимир Пижон Петровић, Митар Мркела, Дејан Савићевић, Милош Дризић, Мирослав Ћиро Блажевић, Станко Поклеповић, Сергије Крешић, Едо Пеззи, Антон Самовојска, Милојко Пантић, Миша Стојановић, Даријо Срна, Андреј Крамарић, Милан Бадељ, Доминик Ливаковић и други.

“Свој живот сам посветио ногомету и спорту, а након прекида каријере, и борби за здравље, самопоуздање, живот достојан живљења, при чему сам највећу подршку налазио у породици и пријатељима који ми ни у најтежим тренуцима нису окренули леђа. Јер, у једном тренутку сте на врху и жели вас Реал Мадрид, а у другом сте сами, готово заборављени, препуштени борби за живот питајући се има ли живота након ногомета, има ли наде и смисла. Али, пун успона и падова, живот доноси и пуно среће, па сам научио цијенити сваку секунду. Данас знам да се мој трновити пут исплатио, што ме чини неизмјерно поносним”, истакао је Иван Гудељ овом приликом.

Режисер филма „Иванова игра“ Томислав Жаја је у својој тридесетогодишњој каријери као продуцент, режисер и сценарист радио на преко педесет документарних филмова, а његова дјела су присутна на филмским фестивалима и телевизијама широм свијета.„Изузетно поштујем Ивана Гудеља и од њега сам много научио. Потакао ме да размислим о властитом животу, циљевима и побједама које желим осварити те о томе постоје ли било какве границе, изузев оних које себи постављамо сами. Ово је филм наде. А да би нада постала стварност, у животу је, баш као и у ногомету, потребна врхунска игра и вјештина, готово умјетност. Ивана Гудеља сматрам умјетником ногометне и животне игре, који сваког дана настоји дати све од себе и одиграти на врхунском нивоу“, нагласио је Жаја.

Промоцији документарног филма „Иванова игра“ присуствовали су бројни поштоваоци и пријатељи  Ивана Гудеља, који су овом приликом имали прилику да купе и књигу „Иван Гудељ – хајдучка прича“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.