BrčkoKultura

U Brčkom održan koncert “Orgulje kroz epohe”

U domu Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Brčkog održan je koncert pod nazivom „Orgulje kroz epohe“ registranta Frane Yehuda Kolonomosa Martinčevića.

„Radi se o jedinstvenom muzičkom događaju jer prema mojim saznanjima ovakav koncert orgulja u Brčkom nikad do sad nije organizovan, čak nigdje u Brčkom ili u nekoj od brčanskih crkava ne postoje orgulje“, istakao je fra Mirko Jozić predsjednik brčanskog Napretka.

Frane Yehuda Kolonomos Martinčević je prije samog koncerta izrazio svoje zadovoljstvo što će publika u Brčkom  imati priliku da posluša izvođenje različitih ritmičkih melodija poznatih autora prije svega jevrejskog porijekla koji  su proteklih nekoliko vijekova pisali kompozicije za orgulje.

Ovaj vrsni orguljaš rođen u Sarajevu do sada je imao više od hiljadu nastupa u 30 zemalja i 11 snimljenih nosača zvuka za svjetske izdavačke i diskografske kuće.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button