RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom večeras koncert grupe “Divanhana”, a u Bijeloj Posavsko-podmajevičko sijelo

U okviru manifestacije ”Brčansko ljeto – Savski cvijet”, večeras od 21 čas na Trgu mladih u Brčkom biće održan koncert muzičke grupe ”Divanhana”.

Sastav je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata Muzičke Akademije u Sarajevu. Debitantski album “Dert” snimaju u veljači 2011. godine u studiju Fattoria Musica u Njemačkoj, u saradnji s izvođačem tradicionalne glazbe Vanjom Muhovićem. Album je producirao Walter Quintus, jedan od najpriznatijih evropskih world music producenata. Prvjenac je u svibnju 2011. godine, kada je objavljen, ponudio i neke skladbe koje nikada ranije nisu bile snimane ni prezentovane javnosti, što je bio rezultat dvogodišnjeg etnomuzikološkog istraživanja.

Takođe u okviru manifestacije “Brčansko ljeto – Savski cvijet” večeras od 20 časova u Domu kulture u Bijeloj će biti održano Posavsko-podmajevičko sijelo gdje će nastupiti Rade Lacković sa gostima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.