RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Domu kulture večeras u 18 sati godišnji koncert “Preporoda”

U okviru obilježavanja 22. rođendana Brčko distrikta, večeras će u 18 časova u Domu kulture, biti upriličen godišnji koncert Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ pod nazivom „Brčkom s ljubavlju“.

Tom prilikom će biti predstavljen rad sekcija Mještovitog hora ansambla pjesama i igara, nastupiće Vesna Hadžić kao vokal, Jasmina Kasumović, magistrica violine, Daria Jahić, magistrica klavira, Enida Mulamujić, zvijezda u usponu i drugi.

Prisutnima će se obratiti predsjednica brčanskog „Preporoda“ i predsjednik ove organizacije u BiH koji će prenijeti utiske sa nastupa „Preporodovih“ članova u Turskoj odnosno Istambulu, Bursi i Samsunu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BZK “Preporod” Brčko obilježio “Dan materinjeg jezika”

Sandra Živković

Brčko: “Napredak”, “Preporod” i “Prosvjeta” danas zajedno obilježavaju Međunarodni dan maternjeg jezika

Radio Brčko

Knjiga “Moji susreti sa poznatima” autora Rezaka Hukanovića sinoć promovirana pred brčanskom publikom

Sandra Živković