RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Islahijetu sutra projekcija filma Bekima Sejranovića

Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Brčko, sutra u prostorijama Islahijeta, sa početkom u 19 sati organizuje projekciju dokumentarnog filma „Od Tokija do Morave“ autora Bekima Sejranovića i Mokua Teraoke.

„ Radi se o jednom putovanju kroz čitav Balkan, koje je trajalo četiri mjeseca, i na kojem smo doživljavali razne zgode i nezgode, upoznali ljude i krajeve, ali i sami sebe. Snimili smo oko 70 sati materijala, a film traje 80 minuta. Do sada smo imali projekcije filma u Rijeci, Splitu, Zagrebu, Beogradu, Skopju, Sarajevu, Mostaru i Japanu“, istakao je autor Sejranović.

On je naglasio da je pored njega kao scenariste i producenta, te japanskog reditelja Mokua Teraoke, na ovom putu bio i njegov prijatelj Norvežanin Peter Osen, koji je radio muziku za ovaj dokumentarni putopis.

Književnik Bekim Sejranović koji je rođen u Brčkom ima međunarodnu reputaciju, a za roman “Nigdje, niotkuda” 2009. godine dobio je Nagradu Meša Selimović koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen na području Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.