RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKultura

U oktobru u Kinoteci BiH šest filmova u čast legendarne Mire Furlan

Od 4. do 8. oktobra 2021. godine u programu Kinoteke BiH bit će prikazano ukupno šest filmova u kojima je glumila velika glumica Mira Furlan, koja nas je napustila 20. januara ove godine.

Već 4. oktobra bit će prikazan film “Pismo-glava” (1983) Bahrudina Čengića Bate, dok će 5. oktobra biti prikazan “Otac na službenom putu” (1985) Emira Kusturice.

Film “Lepota poroka” (1986) Živka Nikolića bit će prikazan 6. oktobra, a 7. slijedi projekcija ostvarenja “Od zlata jabuka” (1986) Nikole Stojanovića.

Još jedan film posvećen legendarnoj glumici na repertoaru je 8. oktobra – riječ je o ostvarenju “Cirkus Columbia” (2010) bh. oskarovca Danisa Tanovića.

Osim programa za Miru Furlan, u Kinoteci će 27. oktobra biti prikazan i film “Klopka za generala” (1971) Miomira Stamenkovića Mikija.

Sve projekcije počinju u 19 sati, a cijena karte je 5 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Preminula glumica Mira Furlan u 65. godini

Radio Brčko