RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

U Sarajevu održana druga Noć kina: Više od 3.000 posjetilaca

I ove godine je u Sarajevu održana Noć kina u organizaciji Sarajeva grada filma UNESKO-a, uz besplatan ulaz u kina u Sarajevu od 17 sati do ponoći.

Noć kina održana je na sedam lokacija: u kinima Centar za djecu i omladinu, Cineplexx, u Domu kulture Ilidža – kinu Igman, Free kinu Valter, u kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i Kinoteci BiH, a u različitim filmovima za sve generacije sinoć je uživalo više od 3000 posjetilaca.

“Drago nam je što smo imali priliku po drugi put realizirati projekat koji je prepoznat i uspješno ostvaren zahvaljujući građanima Sarajeva i turistima koji su u vrijeme novogodišnjih praznika u gradu. Kao poklon svima njima, Sarajevo grad filma UNESKO-a drugu godinu za redom organizira Noć kina”, izjavila je projekt menadžerica Sarajeva grada filma UNESKO-a Ines Radić.

“Želimo da film živi ne samo tokom Sarajevo Film Festivala kada sugrađani i turisti imaju priliku uživati u sjajnim filmskim domaćim i inostranim ostvarenjima i želimo da sugrađanima ponudimo upravo aktivnosti kao što su Noć kina”, izjavila je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

Grad Sarajevo je proglašen gradom filma UNESKO-a 2019. godine. Kao ponosni član globalne Mreže kreativnih gradova UNESKO-a, Grad Sarajevo kroz kreativnu oblast filma nastoji ponuditi bogate i raznovrsne kulturne i filmske sadržaje dostupne svim građanima i posjetiocima Sarajeva, podržavajući održavanje događaja Noć kina.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.