RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U toku međunarodna izložba slika u “Likum”-u Brčko

U suorganizaciji udruženja likovnih umjetnika „Likum“ i „Talija“ iz Brčkog nedavno je otvorena međunarodna likovna izložba slika autora iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. U prostoru “Likum”-a 13 autora putem tehnika ulje na platnu i akrilik, izložilo je 28 slika sa likovne kolonije „Savski cvijet“ održane u decembru prošle godine u našem gradu.

Predsjednik „Likum“-a  Brčko Jusuf Muharemović Jusko za Radio Brčko je kazao da na slikama sa prošlogodišnje likovne kolonije „Savski cvijet“ održane u Brčkom preovladavaju slobodni motivi, mrtva priroda, mada ima i motiva Brčkog, sredina iz kojih slikari dolaze, kao i nadrealnih slikarskih iskaza.

Muharemović je napomenuo da su svi slikari uvršteni u izložbu „Savski cvijet“ u obavezi ostaviti fundusu “Likum”-a po jedno, dva ili više likovnih djela, koja se kasnije jednim dijelom suše, uokviruju i ostaju trajno u fundusu ovog udruženja slikara, dok se jedan broj slika poklanja ciljano određenim institucijama u Brčko distriktu, kako bi se i na taj način pojačala svakodnevna interakcija slike i njenog konzumenta.

Izložba „Savski cvijet“ koja je postavljena u prostoru “Likum”-a u Brčkom ostaje otvorena do kraja aprila.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Otvorena izložba slika deset brčanskih slikara u “Likumu”

Suvad Alagić