RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

U Tuzli u subotu počinje sedmo izdanje Džumbus Festivala

Na već poznatoj lokaciji, u Zlatarskoj ulici, u centru Tuzle, ove subote počinje sedmi po redu Džumbus Festival.

Ovo ljeto Džumbus ekipa zajedno sa Udruženjem Tuzla Live, odlučili su ljeto započeti malo ranije, kako bi nadoknadili sve propušteno i ograničeno od prošle godine.

S obzirom na to, Graveyard Shift, poznati dvojac DJ Ekko & OG Flocc, u subotu 18. juna u 19 sati će imati zadatak da sve posjetitelje, muzikom podignu na noge. Sve to u “All White” dress code night verziji.

Svake godine, pa i ove, Džumbus Festival otvara vrata mladim umjetnicima da predstave svoj kreativni rad: muzika, teatar, fotografije, slikanje, performansi, ples, sport… ili bilo koji drugi sadržaj koji smatraju zanimljivim.

Kada je riječ o subotnjem dvojcu, DJ Ekko, producent iperformer predstavlja svoj rad gdje dominiraju stilovi poput Trap, Bass, RnB, Throwback, Pop, Hip Hop, Twerk & ofc Dancehall, a uvijek ubaci i poneka iznenađenja.

Odlika seta jeste svestranost što ne daje prostora dosadi i garantuje dobar provod i zabavu.

DJ OG Flocc se bavi produkcijom više nego performansom te nije učestao sa DJ nastupima što znači da će ovo biti rijetka prilika da prisustvujete njegovom Hip Hop & Rap setu, u šta smo se uvjerili na šestom izdanju Džumbus Festivala.

Ovi mladi producenti i DJ performeri će predstaviti svoje umijeće u višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Trap, Techno i Trance elektronske muzike kao i throwback hitovima 2000-tih iz RnB, hip hop i pop kulture.

Prijave se mogu slati na email adresu info@tuzlalive.org.

Izvor: Klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Tuzli i jutros prekomjerne vrijednosti štetnih čestica u zraku

Radio Brčko

Brčaci u posjetili Dom za djecu bez roditelja u Tuzli

Radio Brčko

Tuzla: Eksplozija u Termoelektrani, povijeđen jedan radnik

Radio Brčko