RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Uspješna realizacija manifestacije kulture i sporta „U susret proljeću Brčko 2014“

Ovogodišnja kulturno- sportska manifestacija „U susret proljeću Brčko 2014“ čiji je organizator Vladin Pododjele za sport, kuturu i turizam, a glavni i odogovorni urednik šef pododjela Jakov Amidžić, uspješno se, nakon obilja sadržaja, privodi kraju. Ova regionalna manifestacija traje od 15. aprila do 15. maja, a svaki dan je bio obilježen sa po nekoliko kulturnih, muzičkih, a u početku i sportskih dešavanja. Svi uvršteni sadržaji su opravdali povjerenje publike i stručnjaka, ali ipak se po svojim dometima i posjećenosti izdvajaju teatarski autorski projekti Vlade Keroševića, Milana Gutovića, Josipa Pejakovića, Vesne Čipčić i Zijaha Sokolovića, koji su Dom kulture punili do posljednjeg mjesta, napomenuo je Amidžić. Također je bitno napomenuti dobar partnerski odnos u organizaciji sa GKUD, Likum, Književni klub Brčko Distrikt, kao i kod promocija uglednih pisaca u Gradskoj knjižnici, napomenuo Amidžić.
Ove godine smo imali malih problema u vezi distribucije besplatnih karata koje su bile i ulaznice za predstave, mada smo sve uredno najavili putem plakata i lokalnih medija što nam je i bila jedina mogućnost, tako da ćemo dogodine razmisliti da li ćemo zadržati ovaj način ili će karte ići u prodaju, naznačio je još Jakov Amidžić. Prema reakcijama publike i izvještajima medija ovo je do sada najbolje organizirana i po programu najuspješnija od svih dosadašnjih manifestacija „U susret proljeću“ koju organizira Vlada Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.