RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Večeras počinju “Frančeskovi dani 2014”u Brčkom

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Podružnica Brčko distrikt BiH šesti put organizira manifestaciju „Frančeskovi dani “ koji će biti održani od 02.do 26.listopada 2014 godine, kazao je dr.Anto Basić na današnjoj tiskovnoj konferenciji koja je održana tim povodom.

Basić je istakao da će večeras u 18 sati biti otvoreni „Frančeskovi dani 2014“ čiji je raznovrsni program rađen u suorganiziranju s Pododjelom za šport i kulturu u Vladi distrikta Brčko.

Programom je predviđeno da 4. i 5 . listopada, odnosno u dane vikenda budu održani 6. Međunarodni likovni susreti, u subotu 04.listopada u maloj dvorani Napretka bit će upriličena promocija knjige Divne Lulić.

Za 11. listopada predviđena je Smotra folklora s KUD-ovima iz Brčkog i gostima, zatim 14. ovog mjeseca , turnir u malom nogometu , a 18. listopada stolnoteniski turnir u raznim kategorijama.

Od 20.listopada u Domu kulture Brčko bit će održana Predstava za djecu „Princeze i zmaj“ lutkarskog kazališta Mostar, zatim isto veče Kazališna predstava „Sladoled „ Teatra „Gavran“ iz Zagreba koja je trenutačno aktualna i igra na daskama diljem Hrvatske i šire.

Predstava za djecu „Princeze i zmaj“ bit će održana u Brčkom , Zoviku i Bijeloj, kazao je Basić.

Programom obilježavanja Frančeskovih dana, 22. je predviđena promocija knjige „Krik u meni“ autorice s naših prostora Marije Dežić a 23. listopada promocija knjige Izidora Poljaka , dok je za kraj manifestacije 26. listopada najavljena izložba slika.

Basić se zahvalio Vladi distrikta Brčko -Pododjelu za šport i kulturu koji ih prati ne samo suorganizacijski nego i financijski. On  je ovom prigodom pozvao građane distrikta Brčko da dođu na najavljene manifestacije , uz poruku da su uvjek dobro došli.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.