RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Večeras s početkom u 19.00 sati u Gradskoj biblioteci druženje s književnicom Tanjom Stupar-Trifunović

Večeras će se s početkom u 19.00 sati u Biblioteci-Knjižnici Brčko distrikta BiH održati druženje s književnicom Tanjom Stupar-Trifunović koja je je široj javnosti poznata kao autorica modernog stila, a rođena je 1977. godine u Zadru. Diplomirala na Filološkom fakultetu u Banja Luci.

Objavila je šest knjiga poezije, knjigu priča, dva romana i grafički roman „More je bilo mirno“ kao zajedničko izdanje. Prevedena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, njemački, poljski i druge jezike, a dobitnica je više nagrada za poeziju i prozu: Nagradu Evropske unije za književnost za roman “Satovi u majčijoj sobi”, nagrada “Risto Ratković” i “Milica Stojadinović Srpkinja” za najbolju poeziju za knjigu pjesama “Razmnožavanje domaćih životinja” i druge.

Ogranizator ovogodišnjeg obilježavanje Mjeseca knjige u našem gradu i večerašnjeg druženja sa Tanjom Stupar-Trifunović je ULJUB Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.