RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Večeras u Domu kulture premijerno izvođenje komedije ‘Ljubav na prvi pogled’

Nakon što su na nedavno završenim Internacionalnim susretima pozorišta u Brčkom nastupila brojna velika glumačka imena sa područja svih zemalja bivše Jugoslavije, kvalitetni kulturni događaji u našem gradu nastavljaju se predstavom “Ljubav na prvi pogled”, koja će biti odigrana danas u 19:30 sati u brčanskom Domu kulture.

Riječ je o komediji autora Fadila Hadžića u kojoj glume Zijad Gračić i Matija Prskalo, poznata imena hrvatske glumačke scene. Redatelj je Zoran Mužić.

Predstava je imala uspješnu turneju po gradovima u Hrvatskoj, dok će premijerno izvođenje u Bosni i Hercegovini imati priliku da pogleda brčanska publika. Stoga se Gračić video porukom obratio ljubiteljima teatra u Brčkom.

Ovaj iskusni glumac, porijeklom iz BiH,  diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1984. i iste je godine postao član ansambla Drame zagrebačkog HNK. Ostvario je brojne televizijske, filmske i teatarske uloge za koje je bio i nagrađivan.

„U lijepo namještenoj građanskoj sobi, u kojoj se stariji namještaj miješa s predmetima novijeg datuma, živi gospođa Marija Trkulja-Gazivoda. Žena pedesetih godina, čije lice karakterizira neka opuštenost osamljenice. Silno bi željela da u njezin život uđe osoba s kojom bi mogla podijeliti radost, intimu, romantične trenutke, a ne isključuje se ni zajednički život. Budući da je teško u susjedstvu naći osobu vrijednosnog suda gospođe Marije, odlučila je takvog muškarca potražiti preko oglasa. Na oglas se javio gospodin Kosta Bandula, također pedesetih godina, višestrukog zanimanja, dotjeran, uvija se od finoće, iako, po svemu sudeći, to i nije njegova prava narav“, navedeno je u kratkom sadržaju komedije „Ljubav na prvi pogled“, za koju kažu da se gleda u jednom dahu, jer je tekst zanimljiv i duhovit, a glumci sjajni.

Ulaznice u pretprodaji moguće je nabaviti u Art Caffe Jazzwa, kao i na dan predstave od 17:00 sati na biletarnici Doma kulture Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.