RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Вијећница је и даље отворена за грађане

Ђуро Танкосић,шеф Сектора за информисање у Влади  дистрикта каже да грађани дистрикта у последње вијеме показују слабо интересовање за обилазак  зграде Вијећнице у Брчком.

„На иницијативу градоначелника Анте Домића прије три године је отворена  Вијећница за организоване посјете грађанима, али је њихов  интерес  у последњу годину дана спласнуо“, истакао је Танкосић.

Према његовим ријечима сада се те посјете  углавном своди на организоване посјете ученика или делегација које долазе у посјету дистрикту. Вијећницу редовно обилазе и инострани  туристи који једном до два пута у Брчко стижу крузерима.

Сви они који желе да посјете Вијећницу могу нам се најавити и у групи ће им бити омогућен обилазак Вијећнице, рекао је Танкосић. Он каже да недостатак кустоса Галерије која се налази у згради Вијећнице последњих мјесеци  онемогућава да се грађанима  прикаже и тај дио понуде.

Танкосић на крају каже да  је било и иницијатива да се на неки начин умјетничким сликама, скулпурама и другм садржајима обогати простор Вијећнице, што  до данас није реализовано.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.