RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

За реконструкцију фасада и кровова на три зграде 300.000 марака

Весна Шадић, стручна сарадница за јавне и стамбене објекте у Канцеларији за управљање јавном имовином изјавила је данас да је за уређење фасада и реконструкцију кровова на три зграде у пјешачкој зони издвојено нешто више од 300.000 конвертибилних марака.

«Уређење фасада у граду започела је прије неких пет година на згради «Веселин Маслеша». Ових дана приводимо крају радове на зградама «Челик» и

«Пољопривредни комбинат», а започели су припремни радови на згради   до Комбината који би требали бити завршени до краја септембра. Преостало нам је да обновимо фасаде на згради «Класа», Загребачке банке» и  згради која се налази између «Веселина Маслеше» и поменуте банке.Сви ти објекти су дио амбијенталне цјелине града Брчког», изјавила нам је Весна Шадић.

 

radovi na fasadi - Celik

Poljoprivredni kombinat

Шадић је истакла да су реконструкцијом кровова на тим зградама   објекти заштићени од пропадања и урушавања, а фасаде конзервиране.

Шадић је појаснила да се реконструкција фасаде на згради познатијој као «Палестина» такође финансирала из средстава којима газдује канцеларија.

Она је изразила задовољство што је настављена реконструкција објеката у улици Сафетбег Башагића. Такође очекује да ће се код Зелене пијаце наставити реконструкција фасада на објектима.

Одговарајући на наше питање о наредним активностима, архитектица Шадић је рекла да ће се најприје реконструисати фасада на објекту «Клас».

«Имамо повелик списак објеката које требамо санирати. Ради се о уређењу фасада и заштити зграда које представљају амбијенталну вриједност града. Ту су Коначко брдо, амбијентална цјелина «Српска Варош»,наставка реконструкције градитељске цјелине «Ислахијет» гдје је планирана изградња «Камерног театра». У току је пројектовање уређења фасаде зграде у којој је била смјештена прва Пошта у Брчком, затим Кочића куће. За све смо прибавили одобрење надлежне Комисије из Сарајева. Све то много кошта, али се ја надам да ћемо успјети да обезбједимо средства» нагласила је Шадић.

Иначе пројекат  реконструкције фасада још 2007. године урадило је Одјељење за урбанизам и просторно планирање.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.