RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Završen 62. festival MESS: Predstava Woyczek osvojila Zlatni lovorov vijenac publike

Prema ocjeni publike festivala MESS, Zlatni lovorov vijenac osvojila je predstava “Woyczek”, u režiji Attile Vidnyanszky Jr. u produkciji Nemzeti Szinhaz Nonprofit Zrt iz Mađarske.

Publika ovogodišnjeg Internacionalnog teatarskog festivala MESS, koji se održava u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u okviru glavnog programa imala je priliku pogledati 14 predstava iz 12 država sa učešćem 300 umjetnica i umjetnika.

U nedjelju su proglašeni laureati 62. festivala MESS prema ocjeni stručnog žirija, pri čemu je “Ana Karenjina” osvojila Grand Prix Zlatni lovorov vijenac za najbolju predstavu u cjelini, dok su za uloge u istoj predstavi nagrađeni i Aleksandar Gavranić za najbolje glumačko ostvarenje, dok su Pavle Prelević i Sanja Vujisić osvojili nagradu “Rejhan Demirdžić” za najbolja glumačka ostvarenja mladih glumaca.

“Ani Karenjini” je pripala i Zlatna maska “Oslobođenja” za najbolju predstavu u cjelini, te Sound of MESS Radija Sarajevo Iliji Gajeviću za zvuk i muziku u predstavi.

Festivalskom premijerom predstave Kokana Mladenovića, prema tekstu Darka Cvijetića, “Što na podu spavaš” u Narodnom pozorištu Sarajevo sinoć je zvanično završen 62. internacionalni teatarski festival MESS.

Izvor: BHRT

Foto: MESS

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.