RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Završen šesti BiH Color festival – oboreni svi rekordi

Šesti po redu “BiH Color Festival”, koji je proteklog vikenda održan u Brčkom, okupio je hiljade mladih iz Bosne i Hercegovine i regiona koji su imali priliku dva dana uživati u nastupima poznatih regionalnih izvođača i vrhunskih DJ zvijezda.

Festival je ove godine ponudio mnoštvo zanimljivih sadržaja, a pravo osvježenje su bili live izvođači koji su napravili nevjerovatnu atmosferu.

Prisutne partijanere je uz 40 000 kesica prirodne boje, zabavljalo više od 20 domaćih i regionalnih zvijezda, i to Edo Maajka, Vojko V, Zoi, Nipplepeople, Galoski, Wreckage, Sesha, Lag, Fakir, Ranchatek, kao i druga prepoznatljiva imena elektronske scene u regionu i šire.

Reakcije publike su bile odlične, a izvođači koji su nastupili nisu krili svoje oduševljenje konceptom i organizacijom festivala.

Drago nam je da smo opravdali očekivanja posjetilaca. Zadovoljni smo sa ukupnom posjetom, gdje je u petak bilo 4500 posjetilaca, a u subotu koja je tradicionalno uvijek bila posjećenija od petka, bilo nešto više od 4000 ljudi zbog same kiše koja je padala u poslijepodnevnim časovima, no to nije omelo održavanje festivala kao ni samu dobru atmosferu među ljudima – rekao je direktor festivala Dražen Zimonjić.

Festival je već sada postao tradicija, kao i turistički značaj za Brčko, što nam govori činjenica da su smještajni kapaciteti bili popunjeni, a mnogobrojni partneri i sponzori su prepoznali ovaj jedistveni događaj u regionu. Među njima su i Beck’s, Evropska Unija u BiH , Bavaria, VIVIA, Vitinka, STR8, Rooster, Jägermeister, Johnnie Walker, Smirnoff, Gordon’s, Juicy, Vlada Brčko distrikta, Kabinet gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

Organizatori za sedmi BiH Color Festival najavljuju još mnogo noviteta i raznovrsniji program.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: BiH Color Festival rasplesao više od 4.000 posjetilaca

Radio Brčko

U Brčkom sutra počinje peti BiH Color festival

Radio Brčko

Brčko: Četvrti “BiH Color Festival” u augustu na poligonu bescarinske zone

Radio Brčko