RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Završeni“Šesti Frančeskovi dani 2014” u organizaciji HKD Napredak Brčko

Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ Podružnica Brčko Distrikt šesti put zaredom je organizirao manifestaciju „Frančeskovi dani “ koji su trajali od 02.do 26.10. i koji su završeni sinoć “Izložbom slika iz fundusa HKD Napredak Brčko”.

Dr.Anto Basiće je tim povodom kazao da su naročito bili posjećeni sadržaji manifestacije: Promocija knjige “Krik u meni” Marije Dežić(22.10), Promocija knjige Izidora Poljaka “Na putu Gospodnjem”(23.10) i izložba slika.

Od sadržaja Frančeskovih dana izdvajaju se: 6. Međunarodni likovni susreti, Smotra folklore s KUD-ovima iz Brčkog, malonogometni i stonoteniski turnir, Predstava za djecu “Princeze i zmaj”, Lutkarsko pozorište Mostar i Kazališna predstava “Sladoled”, Teatar “Gavran” Zagreb, koje su igrane u Brčkom, Zoviku i Bijeloj, naznačio je Basić.

Basić se i ovom prilikom zahvalio Vladi i Skupštini Brčko Distrikta koji su pomogli ne samo suorganizacijski nego i finansijski. On  je ovom prigodom pozvao građane Brčko Distrikta da dođu na sinoć otvorenu izložbu slika u Napretku koja u našem gradu ostaje otvorena narednih 15 dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.