RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Завршена прва фаза изградње Српског културног центра

 

Прва фаза  изградње културно-административног центра Црквене православне општине Брчко у потпуности је завршена,  потврдио нам је данас протонамјесник Небојша Драшкић.

Према његовим ријечима објекат који се  гради се у   порти брчанског Саборног храма Успења Пресвете Богородице у Српској Варошије покривен и сада  слиједи  друга фаза која подразумијева стављање столарије, развођење инсталација, а затим малтерисање и постављање глазура.

kulturni-centar

Протонамјесник Драшкић  је навео да ће у згради, површине око 1.800 метара квадратних, бити смјештене канцеларије за администрацију и управу црквене општине, амфитеатар са 200 мјеста, просторије за изложбе, библиотеку, иконописачку радионицу и школу, а у њеном саставу је и стамбени простор.
“Надамо се да ћемо изградња Културно-административни  центар  употпунити културни и духовни живот вјерног народа и православног живља у Брчком“, рекао је Драшкић.

Завршетак радова и ставцљање у функцију српског културно- административог центра зависиће од финансијских средстава али, каже прота Драшкић, надамо се да ће  то да  буде 2018. година.

Укупна вриједност овог објекта чије су димензије 34 пута 22 метра
износи  око 1,5 милиона КМ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.