RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Александар Ђокић из Бањалуке направио свој Ферари

Александар Ђокић из Бањалуке предаје менаџмент. Тренирао је фудбал, рукомет, бокс, трчање, стрељаштво, карате, кунг фу. Више година је провео у Индији. Купао се у Гангу. У стану има двије оригиналне јапанске катане. Свира клавијатуре. И недавно је направио свој Ферари.

“Сви праве аутомобиле који иду брзо, али нико не води рачуна о вањском изгледу. Хтио сам направити брза кола која ће бити и лијепа. Узео сам предње фарове од Пежоа, задње од Ланчије. Морао сам дизајнирати остатак каросерије да бих све то уклопио”, каже Ђокић за „Аваз”.

Сам је, каже, дизајнирао бранике и усиснике за задњи мотор. Моторе је узео од Опел Калибре, јер се показао као добар за прераде. Његов “Ферари” још није тестиран на аутопуту, али ће се ускоро и то десити.

“Ти мотори фабрички имају 205 коња, али сам ставио веће турбине и чекам љепше вријеме. Вјероватно ћу извући 500 коња из оба мотора. Сам рад на аутомобилу није трајао дуго, али је потрага за мајсторима била неподношљива, јер нико не жели то да ради”, казао је Ђокић.

Проучавао религије

Он додаје да је одувијек имао вишка енергије и различита интересовања. Због тога је тренирао многе спортове и, на крају, девет пута био и у Индији, која га је, како каже, опчинила.

“У Индију сам први пут отишао 1991. године. Проучавао сам све религије тада. На телевизији сам гледао репортаже о Индији и пожелио сам да видим како то изгледа уживо”, прича Ђокић.

 Комшијама цијепао дрва 

“У младости сам имао много енергије. Стално сам цијепао комшијама дрва, нисам знао шта ћу од снаге. На Велебиту, на минус 20, спавао сам 15 дана на камену. Бура је дувала толико да нисмо могли подићи шатор. И тако двадесетак година. Смирио сам се тек око четрдесете године”, истакао је Ђокић.

Извор: www.avaz.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.