RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Alkotraz, prvi londonski koktel bar napravljen u zatvorskom stilu

Alkotraz je koktel bar u zatvoru u kojem je poželjno prokrijumčariti svoje piće, međutim, trebalo bi ga dobro sakriti, jer ukoliko čuvari zatvora, odnosno, čuvari koktel bara primete da nosite piće sa sobom, ostaćete bez njega.

Prvi londonski koktel bar napravljen u zatvorskom stilu je otvoren 2017. godine, i ima izuzetno zgodno ime, Alkotraz. Svaka slučajnost sa imenom poznatog zatvora u Alkatraz nije slučajna, a radi se o baru u kom je dozvoljeno donijeti svoje piće – jedino morate da pazite, baš kao i u zatvoru, da vas ne primete čuvari.

Sva pića koja unesete se serviraju kao u kafiću, a kako bi doživljaj bio potpun, na ulazu dobijete zatvorska odijela i u svom piću uživate u zatvorskim ćelijama.

Bar je inspirisan čuvanim zatvorom Alkatrazom, a odjednom može da primi do 30 “zatvorenika”. U baru nema menija, i sve se služi u metalnim zatvorskim čašama kako čuvari ne bi znali šta koji zatvorenik pije.

Alkotraz u suštini zahtjeva od zatvorenika da budu što kreativniji u pokušajima krijumčarenja pića, kako bi iskustvo u baru bilo što autentičnije i zanimljivije.

Ulaznica košta 30 funti, a piće donosite sa sobom. Danas ovih barova ima u nekoliko gradova u Velikoj Britaniji, i izuzetno su popularni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.