Magazin

Бањалучанин за мјесец дана зарадио 466.783 марке

Највећа примања у Републици Српској током прошле године имао је један Бањалучанин запослен у финансијском сектору којем су само за мјесец на рачун легле 466.783 марке.

Вртоглави износ од скоро пола милиона марака тај Бањалучанин је, како показују подаци Пореске управе РС, добио у фебруару прошле године. Рачуницом долазимо до податка да је тако за мјесец зарадио 520 просјечних плата у Републици Српској. Просјечна плата је у фебруару ове године износила 896 марака.

На другом мјесту по висини примања такође је Бањалучанин, којем је на рачун уплаћено 459.390 марака, а зарадио их је, као и његов суграђанин, у финансијском пословању.

Тако су њих двојица заједно зарадили 926.173 марке, односно 1.033 просјечне плате. Треће мјесто на листи највећих примања заузео је Бањалучанин у сектору активности са некретнинама, изнајмљивања и пословних активности којем је послодавац уплатио 61.514 марака.

И четврто и пето мјесто на листи највећих примања заузели су Бањалучани, и то у области финансијског пословања и са мјесечним примањима од по 54.783 марке.

Економиста Зоран Павловић каже да поменути вртоглави мјесечни износи од близу пола милиона марака највјероватније представљају отпремнине, а не редовне приходе. Међутим, исплаћена мјесечна примања од 60.000 или 50.000 марака нису, како истиче Павловић, ријеткост и углавном представљају резултат успјешног пословања страних фирми и банака.

– Имамо, на примјер, стране банке које послују на нашем терену и праве менаџерске уговоре. Те банке своје менаџере награђују за остварене милионске промете и послове које успију да склопе – објашњава Павловић.

Извор: www.glassrpske.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button