RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Bill Gates otkrio da ga je najveća greška koštala 400 milijardi

Milijarder i osnivač Microsofta Bill Gates govorio je o svom najvećem pehu zbog kojeg se još kaje.

Naime, Gates je na jednoj konferenciji otkrio da je najveća greška koju je ikad napravio bila kad je Googleu dao priliku da pokrene Android, standardnu platformu koja ne pripada Appleu.

“U svijetu softvera, posebno kad se radi o platformama, to je tržište u kojem pobjednik odnosi sve”, rekao je Gates i dodao da je najveća greška ikad bilo loše rukovođenje koje je dovelo do toga da Microsoft ne bude ono što je android.

“Postoji prostor za samo jedan operativni sistem koji nije Appleov i koliko to vrijedi? 400 milijardi koje bi završile kod kompanije M umjesto kod kompanije G”, kazao je Gates.

Google je kupio Android Inc. za oko 50 miliona dolara i 2007. je najavio novi mobilni sistem koji će omogućiti pristup internetu većem broju ljudi.

Gates kaže da je dopuštanje Googleu da se dočepa te prilike s Androidom “jedna od najvećih grešaka svih vremena”.

“Mi smo vodeća kompanija. Da tu nismo pogriješili, bili bismo najveća kompanija. Ali dobro”, zaključio je Gates.

Izvor: Radio Sarajevo

Foto: CNBC

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gates: Neke metode protiv korone su kasno iskorištene, ali su korisne za iduću pandemiju

Radio Brčko

Bill Gates: Povratak normalnom životu do kraja 2022. godine

Radio Brčko