RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Džoni Štulić za “24 sata”: Nisam više isti čovek, to neka vam bude jasno

Pre samo pola godine Džoni Štulić je na svom Jutjub kanalu objavio čak tri nastavka albuma koji je nazvao “Gozba” sa čak tri sata muzičkih obrada, međutim, za “24 sata” kaže da trenutno prevodi indijski ep “Mahabharatu” i piše nastavak “Smijurijade”.

Šta je s muzikom?
– Ne snimam muziku trenutno. “Gozba” je bila muzička trpeza, za svakoga po nešto. Ljudi su navikli da uvek nešto novo radim, što se tiče muzike. No, sada baš ništa ne radim. Dosadile su mi te stare priče o muzici, to je kao kada jedeš čokoladu svaki dan, pa ti se smuči. Nisam više isti čovek kao pre 20 ili 30 godina. Trebalo bi to svima da bude jasno.
Na čemu sad radite?
– Ako me već pitate šta radim pišem o Homeru, biće to dodatak “Smijurijade”. Moja dela nisu završena, sve je to više otvorena arhitektura, tako da sve dopunjujem. Biće u „Smijurijadi“ dosta istorije. Trenutno me zanima Homer. On je morao biti pod velikim uticajem Indije. Mislim da je „Ilijadu“ napisao pod uticajem „Mahabharate“, a „Odiseju“ pod uticajem „Ramajane“. Njegovi spevovi prenosili su se oralno, ali mislim da nije bio slep. „Ilijada“ je toliko puna detalja da to ne bi mogao da napiše slep čovek koji neke stvari jednostavno nije video. Možda je oslepeo u poznim godinama.
Zbog autorskih prava za sabrana dela stigli ste do suda, kako se ta priča odvija?
– Pokrali su me. To je nesporna činjenica. Verujem da će sudovi i u Srbiji i u Hrvatskoj uraditi svoj posao. Nije mi uopšte stalo do para. Želim samo pravdu, kao i svaki pokradeni čovek.
Izvor:24sata.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!