RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Fejsbuk kupio aplikaciju za lociranje korisnika

Najveća društvena mreža na sveta nastavila je da bude aktivna kada je kupovina drugih aplikacija u pitanju. Na red je stigao Moves.

Ovo je aplikacija čija je glavna mogućnost praćenje lokacije korisnika. Pored toga, aplikacija nudi i statistiku koja prikazuje broj učinjenih koraka ili na primer broj pređenih kilometara na biciklu, a sve u dopadljivom interfejsu zajedno sa prikazom na mapi.

Aplikacija je trenutno dostupna na iOS-u i Androidu. Prema službenoj izjavi, nije u planu integracija u neku od funkcionalnosti Fejsbuka, a aplikacija će nastaviti da radi i dalje

izvor:blic

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.