RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

“Фејсбук” наредне седмице планира промијенити име?

Амерички технолошки гигант “Фејсбук” планира наредне седмице промјену имена, пише технолошки портал “Верџ”.

Портал, позивајући се на властите неименоване изворе, наводи да директор “Фејсбука” Марк Зукерберг планира да о промјени имена компаније разговара 28. октобра на годишњој конференцији “Конект”, али би то могло бити учињено и раније.

Из “Фејсбука” је саопштено да не коментаришу “гласине или спекулације”.

Вијест о промјени имена објављена је у вријеме када се компанија суочава са све јачом контролом власти САД због свог начина пословања.

Аналитичари наводе да ће промјена имена “Фејсбуку” омогућити да боље контролише групације које су под његовим окриљем, попут “Инстаграма”, “Воцапа”, “Окулуса” и других.

Портал истиче да није неуобичајено да велике фирме из Силиконске долине мијењају своје име у намјери да прошире своје услуге.

“Гугл” је оформио “Алфабет” као холдинг компанију 2015. године како би се проширио изван свог пословања у области претраге и рекламе, те надзире рад бројних фирми од возила са самосталним управљањем и здравствене технологије до обезбјеђења интернета у удаљеним регионима.

Промјена бренда или имена, такође ће се одразити и на пажњу коју “Фејсбук” обраћа на градњу такозваног метаверзума, што је “виртуелни свијет у којем људи могу да користе разне уређаје за кретање и комуникацију”.

“Фејсбук” је имао велика улагања у виртуелну реалност и проширену реалност и намјерава да повеже скоро три милијарде корисника путем неколико уређаја и апликација.

У извјештају “Верџа” наводи се да би ново име компаније могло бити повезано са хоризонтом јер је “Фејсбук” недавно промјенио име своје платформе за игрице “Хоризонт” у “Свијетови хоризонта”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Twiter i Facebook sankcionirali Trampa zbog dezinformacija

Radio Brčko

Kompanija Facebook promijenila ime u Meta

Radio Brčko

Makedonija: Referendum nije uspio, moguće raspisivanje vanrednih izbora

Radio Brčko