Magazin

Hrvatsku na Eurosongu prestavlja Albina s pjesmom “Tick-Tock”

Albina Grčić s pjesmom “Tick-Tock”, autora Branimira Mihaljevića predstavljat će Hrvatsku u maju na Eurosongu u Rotterdamu. Dvadesetdvogodišnja splitska studentica engleskog jezika i književnosti, te povijesti na Filozofskom fakultetu u subotu navečer u Opatiji je bila prva i po glasovima žirija i po glasovima publike.

– Ja sama još nisam svjesna da sam pobijedila na Dori. Sve ovo što mi se događa čini mi se kao san, i to lijepi san u koji sam uložila puno truda i ljubavi. Hvala cijelom mojem timu, koji mi je bio velika podrška proteklih mjeseci, koliko sam vježbala za nastup na Dori. Sretna sam što su nas ljudi prepoznali. Konkurencija je bila sjajna, i da smo poslali bilo koga drugoga u Rotterdam, ne bismo fulali – izjavila je nakon pobjede plavokosa Dalmatinka koju je javnost upamtila i kao finalisticu lanjskog HRT-ovog showa “The Voice”.

No, za razliku od teških retro balada koje je Albina pjevala u tom spektaklu, u Opatiji se u subotu predstavila u sasvim novom, plesnom i mnogo modernijem svjetlu.

– Moja pjesma ‘Tick-Tock’ znatno se razlikuje od onoga čime sam se dosad predstavljala; rekla bih da je žanr ostao isti, ali se ritam uvelike promijenio. Ova pjesma je i moj osobni izazov i nešto u čemu se dosad nisam imala prilike okušati. Jedan od dražih stihova mi je ‘You think you’re fancy but play the game my way…’. ‘Tick-Tock’ je moćna pjesma koja predstavlja moju osobnu kartu u daljnjoj karijeri. Ona je po mom mišljenju upravo to što mogu zamisliti na eurovizijskoj pozornici 2021. Mislim da imamo sve, a na meni je da to iskoristim i iznesem eurovizijskoj publici – kaže Albina koja je pobjedu proslavila čašom pjenušca i pokazala da nikad ne valja slijepo vjerovati kladionicama koje su posljednjih tjedana nesmiljeno favorizirale drugoplasiranu Ninu Kraljić koja je u Opatiji nastupila s pjesmom “Rijeka” i projektom Alconost of Balkan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button