RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

I ruske mačke pod sankcijama

Međunarodna federacija uzgajivača mačaka (FIFe) odlučila je da zbog situacije u Ukrajini zabrani mačkama iz Rusije da učestvuju na međunarodnim takmičenjima.

Mačke, čiji su vlasnici Rusi ili se uzgajaju u Rusiji, neće moći da učestvuju na izložbama i takmičenjima Međunarodne federacije uzgajivača mačaka, a neće moći ni da se registruju u knjizi pedigrea te organizacije.

To su učinili zbog vojne operacije Rusije u Ukrajini, navodeći da je Izvršni odbor FIFe šokiran i da su mnogi nevini ljudi izgubili su život, mnogi ranjeni ili primorani da napuste svoje domove.

Kako se dodaje, FIFe će organizovati donacije da bi pomogli uzgajivačima mačaka u Ukrajini.

FIFe je međunarodna organizacija sa sjedištem u Parizu i čini je 41 član iz 39 zemalja Evrope, Azije i Južne Amerike. Svake godine organizuje više od 700 događaja, na kojima ukupno bude izloženo 200.000 mačaka

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kina protiv uvođenja sankcija talibanima

Radio Brčko

Вишковић: Против сам увођења санкција било коме

Radio Brčko

Trump uveo sankcije Turskoj

Radio Brčko