RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
ArhivaMagazin

Javio se putnik s otetog Boeinga i potvrdio priču Sarajke? Avion je na otoku južno od Maldiva u blizini američke baze?

Putnici su zatočeni i drogirani u blizini američke vojne baze i blizu Maldiva?

Navodno se, kako tvrdi nezavisni novinar Jim Stone, sms-om javio jedan od putnika nestalog malezijskog Boeinga 777. Putnik je, kako navodi Stone, zaposlenik IBM-a po imenu Phillip Wood. Tvrdi kako je on uspio sakriti svoj Iphone 5, kojim je poslao kratku poruku i fotografiju na kojoj se puno ne vidi, ali kako Stone objašnjava, to je zato što se putnik nalazi na vrlo mračnom mjestu. No, pomoću fotografije može se odrediti kada je uslikana. Slika je, kako tvrdi Stone, uslikana 18. ožujka uređajem ‘IPhone 5’.

Prema GPS koordinatama, Wood se u trenutku slanja nalazio nekoliko milja dalje od tajne američke vojne baze ‘Diego Garcia’ smještene na otoku južno od Maldiva u Indijskom oceanu, tvrdi Stone. Ove koordinate se ne nalaze nigdje na webu te nisu mogle biti preuzete s ‘Googlea’ ili ‘Wikipedije’ te, prema Stoneu, dokazuju da je slika poslana iz blizine baze.
Stone je iznio i sadržaj poruke u kojoj je pisalo da je zrakoplov otet, te da je Wood talac. Rekao je još kako misli da je nadrogiran, kako je uspio sakriti mobitel i kako je on izdvojen od drugih putnika u zasebnoj ćeliji. Stone kaže da je i izvor od kojeg je dobio ovu informaciju neprestano izložen prijetnjama smrću.
E sad, hoće li se ova teorija pokazati točnom ili ne, nije jasno, no jedna stvar je zanimljiva; Sarajka koja se nedavno oglasila kako ona zna gdje je avion također je spominjala otok u blizini Maldiva. “Malezijski Boeing 777 nalazi se na jednom otoku na Maldivima, koji nije naseljen, ali je geostrateški iznimno važan. Potpuno je u ispravnom stanju i u svakom trenutku može poletjeti”, kazala je anonimna žena koja se već godinama bavi proučavanjem neobičnih pojava i fenomena diljem svijeta iz Sarajeva (Sarajka tvrdi da zna gdje je nestali Boeing: ‘Potpuno je ispravan i spreman za polijetanje’). Slučajno ili ne, vrijeme će pokazati. Osim u slučaju da se sve zataška, a avion se iskoristi za neke mutne i po čovječanstvo pogubne planove. S obzirom na to da avion još uvijek nije pronađen, pa ni jedna jedina krhotina, sve više se sumnja da ova teorija s otmicom, i to od strane Amerikanaca, ipak pomalo drži vodu.

Izvor:dnevno.hr

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.