RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Како да “замаскирате” израстак косе до сљедећег фарбања

Неколико дана прије бојења, косу немојте да перете јер се у њој налазе природна уља која јој помажу да се не исуши превише.

Већ двије недјеље од фарбања почиње да се примјећује израстак. Неким женама он баш смета, па се одлучују да га одмах префарбају.

Ипак, тиме се много штети коса, па фризери савјетују да би било добро да размак између два фарбања буде од три до четири недјеље.

Уколико желите да “замаскирате” израстак између два фарбања постоји неколико трикова који вам могу помоћи у томе.

Свјетлији израстак

Ако вам је коса офарбана у нијансу тамнију од природне тада можете да узмете сијенку за очи која је што сличније боје природној боји косе.

Нанесите је широм четкицом на израстак и бар привремено се он неће толико видјети.

Тамнији израстак

Уколико фарбате косу у нијансу свјетлију од природне тада вам може помоћи шампон за суво прање косе или дјечији пудер. Поспите једно или друго по израстку и протрљајте прстима. На крају се само очешљајте и направите фризуру какву сте планирали.

Још савјета

У продавницама постоје и посебни препарати који су направљени баш за привремено прикривање израстка. Они по свом изгледу личе на маскару за трепавице. Производе се у неколико боја, а прикривају израстак од прања до прања.

Такође, прелив за косу је добар избор за сакривање израстка између два фарбања.

Осим тога, њих можете да користите и ако желите мало да освјежите боју. Уколико желите да ваша боја дуже остане лијепа и блистава избјегавајте да косу перете врућом водом. Што је вода хладнија, боја ће дуже бити постојана. То наравно не значи да косу треба да перете хладном водом, јер можете да се прехладите, већ само да је расхладите онолико колико је вама то пријатно.

Такође, оно што је важно јесте да неколико дана прије фарбања не треба да перете косу, како не бисте спрали природна уља која се налазе у длаци. Она штите косу од претјераног исушивања приликом фарбања и утицаја хемијских средстава на њу.

Било би пожељно и да неколико дана након фарбања не перете косу како би она задржала жељену боју. Природна уља су та која ће учинити да она дуже остане лијепа и свјежа.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pravilnim češljanjem do lijepe i njegovane kose

Radio Brčko

Nije se šišala 23 godine: Perem kosu dva puta tjedno

Radio Brčko