RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Koje kriptovalute treba pratiti u 2021. godini?

Porast vrijednosti Bitcoina dominirao je tržištem kripto valuta 2020. godini, ali u 2021. godini moglo bi se dogoditi da dođe do razvoja manje poznatih digitalnih valuta.

Ripple

Ripple je novčić vezan za XRP, blockchain koji se reklamira kao payments platform koja omogućava bržu i decentralizovanu razmjenu valuta i doznaka u poređenju sa običnim bankovnim transferima.

Iako Ripple nije moguće rudariti poput Bitcoina, neki ga smatraju održivom alternativom sistemu deviznih plaćanja, posebno za male transakcije.

Ripple je takođe zabilježio nagli porast vrijednosti tokom posljednjih mjesec dana, popevši se za oko 107% od kraja novembra na 0,60 USD.

Litecoin

Iako je Litecoin izgubio sjaj nakon svog pojavljivanja početkom 2010-ih kao prvi altcoin, ipak je privlačio korisnike na svoju platformu kao brži način obavljanja transakcija u poređenju sa dugotrajnom prirodom Bitcoin blockchaina.

Litecoin takođe nudi jeftiniju ulaznu tačku za nove kripto investitore od skupljeg Bitcoina, jer uprkos porastu od 167% ove godine, i dalje se trguje na oko 108 američkih dolara, manje od desetine trenutne cijene Bitcoina.

Kripto ne zauzima dominantnu poziciju koja je nekada bila, međutim, investitori će možda željeti da ga ponovo uzmu u obzir.

Cosmos

Kako blockchain tehnologija nastavlja da širi svoju popolarnost, sve više projekata niče kako bi iskoristilo prednost sistema, od kojih je jedan Cosmos.

Međutim, za razliku od ostalih altcoina na tržištu, Cosmos ima za cilj da riješi neka pitanja u vezi sa skalabilnošću različitih blockchain platformi i njihovom sposobnošću za interakciju.

Iako je token trenutno na jeftinijoj strani od oko 5 američkih dolara po komadu, Cosmos bi mogao iskusiti talas interesa investitora ukoliko uspije da izvuče svoj krajnji cilj povezivanja blockchain-lanaca, potencijalno otvarajući čitave nove metode za funkcionisanje i interakciju tehnologije.

Bitcoin Cash

Uprkos tome što je naziv usko povezan sa originalnom kripto valutom, Bitcoin Cash nije u korelaciji sa samim Bitcoinom.

Bitcoin Cash se ne može koristiti za transakcije na originalnom Bitcoin blockchainu i obrnuto.

Bitcoin Cash nudi jeftiniju opciju za Bitcoin, sa trenutnom vrijednošću u digitalnoj trgovini valutama, po cijeni od oko 324 USD po komadu.

(Pcpress.rs)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Bitcoin porastao iznad svog 50-dnevnog prosjeka

Radio Brčko

Hrvatska: Haker oteo podatke 100.000 građana i traži da mu se isplati pola miliona dolara u kriptovalutama

Radio Brčko

Ethereum bilježi rekordnu vrijednost

Radio Brčko