RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

LAK ZA KOSU: Praktičan sprej sa sto namjena

Lak za kosu ne samo da održava frizuru postojanom više sati, već može i da posluži u mnogim naizgled “bezizlaznim” situacijama. U pitanju je malo sredstvo za uljepšavanje koje ima svoje skrivene namjene, pa ukoliko se nekad nađete pred sličnim problemom, dobro će vam doći informacija da će vam saveznik za izbavljanje iz situacije biti upravo lak za kosu. Evo u kojim situacijama možete da ga iskoristite.

Pocijepane čarape

Ukoliko vam se na poslu ili u gradu pocijepala čarapa, a niste u prilici da kupite nove, lak za kosu će vam dobro doći. Baš zbog toga uvijek treba da ga imate kod sebe, naročito ukoliko vam se ovi problemi javljaju često. Čarapa će uspjeti da izdrži do kraja dana, a mnogo je bolje rješenje od laka za nokte jer, za razliku od njega, lak za kosu nije vidljiv.

Protiv insekata

Ako pri ruci imate lak za kosu, a pritom ste naišli na ogromnog insekta u svom stanu, posegnite za ovom metalnom bočicom jer će vas u trenu spasti od svih bubica i ostalih napasti s kojima možete da dođete u dodir.

Elektricitet na odjeći

Ukoliko imate problem sa “nemirnom” odjećom, tu stupa na snagu lak za kosu. Jedino morate da vodite računa da sprej ne držite isuviše blizu odjeći i tijelu, već ga udaljite na najmanje 15 cm.

Spas za manikir

Kada svoj novi manikir uprljate flomasterom ili hemijskom olovkom, dovoljno je da svoje nokte poprskate lakom za kosu, a potom ih samo obrišete. Tako ćete svoje nokte sačuvati od oštećenja, a vaš manikir će i dalje biti sjajan, baš kao i kada ste izašli iz kozmetičkog salona.

Sređivanje obrva

Djevojke koje vole guste obrve često imaju problema sa njihovim “obuzdavanjem”. U trenucima kada svaka dlaka vodi svoje kolo, najbolje bi bilo da nanesete sprej na staru četkicu za zube, a potom njome pređete preko obrva. Na taj način će vaše obrve biti uvijek na svom mjestu.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.