RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Mudre misli

Najbolji način da započnete dan jeste da pri buđenju razmislite ne biste li tog dana barem jednog čovjeka mogli obradovati.

Friedrich Wilhelm Nietzsche

“Ono što vidimo očima samo je oblak koji nam zaklanja ono što treba da vidimo dušama!”
H.Gibran

Sjedni u svom domu, zatvori vrata i otvori korisnu knjigu, nakon nekog vremena vidjet ćeš koliko se tvoja duša smirila i koliko se tvoj um odmorio od svih onih ljudi oko tebe koji šire zavist, mržnju, neprijateljstvo i pakost.
Aid el-Karni

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.