RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Narod i u nevolji poplave nađe priliku za šalu

Iako je stanje s poplavom u cijeloj zemlji više nego kritično, naš narod uvjek nađe načina da se našali na račun onoga što ga zadesilo. Valjda da nam ovi problemi barem na trenutak budu lakši. Na društvenoj mreži faceebok pojavilo se nekoliko šaljivih fotografija i video uradaka na temu poplave, ali i onih koje govore o humanosti pojedinaca, te nemaru drugih. Prikupili smo neke od njih.

Za početak dijelimo nekoliko fotografija koje će vas nasmijati. Prije “surfera” na beogradskim ulicama, Sarajlije su se našalili na račun pjesme Halida Bešlića pa objavili naslov “Ako Miljacka odnese mostove Halid će biti priveden na informativni razgovor”. Kada je miljacka došla do mostova u Sarajevu jedan Sarajlija je okačio poruku:

saljivo 2

Iskorištena je i informacija o prekidu nastave u mnogim školama u BiH:

saljivo 3

A svakako osmijeh plijeni i sljedeća fotka:

saljivo 1

Kada smo kod tematike psa, netko je ovjekovječio i dokaz da strast ne poznaje neprilike, mjesto i vrijeme 🙂

saljivo 4

Svakako najviše čuđenja, smijeha, ali i zgražanja privukao je jedan Tuzlak koji se odlučio istaknuti plivanjem na tuzlanskoj obilaznici:

S druge strane bilježimo i humane aktivnosti ljudi u ovim teškim trenucima. Vrijedni volonteri su u selu Jagodnjak kod Brčkog čamcem došli pomoći starcu koji je ostao zarobljen vodom u svojoj kući koju je on ustupio i svom četveronožnom prijatelju:

saljivo (humano) 1

A da nas ima svakakvih pokazali su i ovi bezobzirni “Bečlije” u Živinicama koji su odlučili da se kućnog otpada, koji je jedan od glavnih uzročnika poplave, riješe bacanjem s mosta u rijeku:

saljivo (zalosno) 5

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

2 0 komentara

:: Specijal Subotom: Apeli Hrvatskog Crvenog Križa :: | T and T kitchen 18.06.2014. - 17:48 at 17:48

[…] Ne uspijevaju me oraspoložiti ni vicevi na temu Halida, mostova i Miljacke,  izvor kao ni znanstvena meteorološka potvrda stare narodne uzrečice o kiši koja obilazi oko […]

:: Apeli Hrvatskog Crvenog Križa :: | T and T kitchen 24.06.2014. - 19:13 at 19:13

[…] Ne uspijevaju me oraspoložiti ni vicevi na temu Halida, mostova i Miljacke,  izvor kao ni znanstvena meteorološka potvrda stare narodne uzrečice o kiši koja obilazi oko […]

Kometari su zaključani.