RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Nekoliko velikih životnih istina koje vrlo često zaboravljamo

Svako od nas se, makar jednom u životu našao u potpunom ćorsokaku svog života, nemajući pojma šta treba dalje, niti za koju stazu da se opredijeli. Savjeti, okolnosti, konformizam, potreba za priznanjem i uklapanjem, sve to pravi onu buku u glavi, od koje nismo u stanju da čujemo sopstvene misli. Tragamo za nekim vaskolikim odgovorima i solomonskim rješenjima, ne shvatajući da su oni svo vrijeme ispred našeg nosa. Ne vjerujete nam da je tako prosto? Evo 10 kratkih savjeta i pouka koje će vas uvjeriti da je zapravo najveća tajna sakrivena u jednostavnosti.

  • Prijatelja i knjiga imajte malo, ali zato neka budu kvalitetni.
  • Razmišljati je jako teško, zato je većini ljudi mnogo lakše da jednostavno osuđuje.
  • Svaki šampion je nekada bio samo običan borac koji je odlučio da ne odustane.
  • Ljude u svom životu možemo svrstati u dvije grupe: oni koji su nam jedro i one koji su nam sidro.
  • Upoznati sebe znači pobijediti u svakoj bitci koja dolazi.
  • Koristi stvari, a ne ljude. Voli ljude, a ne stvari.
  • Nije esencijalno u životu biti voljen, već biti shvaćen.
  • Kada djeluje da se sve oko vas raspada, možda se zapravo samo sve sliježe na svoje mjesto…
  • Čovjek za koga se kaže da je sposoban da pomjeri planinu, počeo je tako što je pomijerao prvo kamenčiće.
  • Jednom kada prihvatite i prigrlite svoje mane i slabosti, više nikada niko neće moći da ih iskoristi kako bi vas povrijedio.

Izvor: www.10naj.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Беч проглашен најбољим на свијету за живот

Radio Brčko